Wesela

szlak zabytkow techniki logoslaskie smaki logo

mouse

Szerokie menu A’La Carte, składające się z potraw pochodzących z różnych części świata, dopełnione zostało tradycyjnym Menu Śląskim inspirowanym przepisami rodu Donnersmarcków.

restauracja baner 01

Tu kącik malucha współistnieje z powierzchnią wystawienniczą. Weekendami odbywają się koncerty oraz warsztaty kulinarne, a w tygodniu lekcje na temat śląskich tradycji. To miejsce tętni życiem!

bistro baner 01
 

Oferta

Na postindustrialną przestrzeń Szybu Maciej składają się m.in., trzy poziomy w budynku nadszybia zaadaptowane dla celów gastronomicznych i eventowych. Na parterze znajduje się bistro, na drugim poziomie - elegancka industrialna restauracja, a na poziomie trzecim 9.60 - sala bankietowa (numeryczna nazwa części kompleksu odpowiada wysokości nad poziomem gruntu). Wszystkie nasze sale są klimatyzowane, wentylowane, mają dostęp do sieci Wi-Fi. Każda z sal dysponuje mikrofonami bezprzewodowymi, rzutnikiem i ekranami, także ekranami dotykowymi. Kompleks ma swój własny parking, mogący pomieścić kilkanaście autokarów. Znajdujemy się w bezpośrednim sąsiedztwie węzła autostrady A1 z DK88.

 

Wesele to szczególny moment w naszym życiu. Dzień, na który czekamy z niecierpliwością i który planujemy czasami przez długie lata. Warto dołożyć starań, aby był on niezapomniany i odbył się bez komplikacji w miejscu, które dzięki ciekawej architekturze, elegancji we wnętrzu oraz doświadczonemu zespołowi pracowników zapadnie na długo w pamięci Państwa oraz Państwa gości.

 

ulotka wesela

Nasz zespół pomoże Państwu przejść przez proces przygotowań oraz realizację wesela co sprawi, iż będą Państwo mieli czas by poświęcić go temu, co najistotniejsze w tym szczególnym dniu, czyli byciu ze sobą oraz z Państwa rodzinami i przyjaciółmi.

 

Wnętrza Szybu Maciej są nietuzinkowe, doskonale zaprojektowane, z duża ilością naturalnego światła co sprawia, że stają się wdzięcznym tłem do fotografii podczas tego wyjątkowego dnia.

 

Pobierz ulotkę "Szyb Maciej - Twoje Wesele!"

Pobierz przykładowe menu i układ stołów

 

wesela 01

wesela 02

wesela 03

 

 

 

PRZYKŁADOWE MENU

 

MENU / 185 zł

OBIAD

 

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

Rolada Śląska Kurczak cytrynowy

DODATKI

kluski śląskie, placuszki rosti, ziemniaki z wody z masłem i koperkiem, kasza pęczak, frytki, ziemniaki gratin, soczewica z marchwią i pietruszką

DESER

Kompozycja lodów z owocami

PIERWSZA CIEPŁA KOLACJA

Roladka z indykaz suszonymi pomidorami i mozzarellą podana ze szpinakiem i opiekanymi ziemniakami

ZIMNA PŁYTA

Półmisek wędlin
Deska serów
Kompozycja śledzi

sałatka grecka
Sałatka z grillowanym kurczakiem i winogronem
Tymbaliki z kurczaka z warzywami
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Warzywa piklowane
Masło, pieczywo

DRUGA CIEPŁA KOLACJA

Żurek śląski

MENU / 235 zł

 

PRZYSTAWKA

Sezonowana pierś z gęsi

OBIAD

 

ZUPA

Francuska zupa Vichyssoise

DANIE GŁÓWNE

Pierś z kaczki
Roladki z kurczaka
Pieczeń z rostbefu

DODATKI

ziemniaki pieczone na gęsim tłuszczu, kluski śląskie, kasza pęczak ze świeżymi ziołami, czerwona kapusta z boczkiem i cebulą, kapusta zasmażana, surówka z marchwi i madarynek, surówka z selera i orzechów włoskich

DESER

Sernik z musem ze świeżych malin

PIERWSZA CIEPŁA KOLACJA

 

Pstrąg z rusztuz masłem czosnkowym i warzywami saute

ZIMNA PŁYTA

Patera mięs pieczonych oraz pasztetów
Deska serów
Kompozycja śledzi
Sałatka szopska z serem feta
Sałatka warzywna z szynką
Tybaliki z kurczaka
Rożki szynkowe z serem chrzanowym
Roladki z łososiem wędzonym
Jaja faszerowane
Pikle warzywne
Zestaw zimnych sosów i dipów
Masło, pieczywo

DRUGA CIEPŁA KOLACJA

Pikantny gulasz węgierski

MENU/ 285 zł

 

PRZYSTAWKA

Carpaccio z polędwicy wołowej

OBIAD

 

ZUPA

Rosół z bażantaz kołdunami

DANIE GŁÓWNE

Gęś po polsku
Duszona gicz jagnięca
Kurczakze szparagami białymi i szynką parmeńską

DODATKI

ziemniaki gratin, kluski śląskie, kasza pęczak ze świeżymi ziołami, czerwona kapusta z boczkiem i cebulą, kapusta zasmażana, surówka z marchwi i mandarynek, surówka z selera i orzechów włoskich, surówka z białej kapusty

DESER

Semifredo z różaną bezą

PIERWSZA CIEPŁA KOLACJA

 

Stek z łososiaserwowany z domowymi frytkami i bukietem sałat z granatem

ZIMNA PŁYTA

Patera mięs pieczonych oraz pasztetów
Deska serów
Schab ze śliwką
Pieczona polędwica wieprzowa z musem warzywnym
Selekcja ryb wędzonych
Sałatka z soczystym kurczakiem i winogronami
Sałatka gyros
Sałatka jarzynowa z chipsami bekonowymi
Tymbaliki drobiowe
Jaja faszerowane
Pikle warzywne
Grzyby marynowane
Tartinki dekoracyjne
Zestaw zimnych sosów i dipów
Masło, pieczywo

DRUGA CIEPŁA KOLACJA

Boeuf strogonow
 

 

UKŁADY STOŁÓW

 

wesela 04

wesela 05

wesela 06

 

Kontakt

SZYB MACIEJ

ul. Srebrna 6, 41-819 Zabrze-Maciejów

Godziny otwarcia kompleksu:
Wtorek – Niedziela 10:00 – 22:00

 

Informacja

tel. +48 32 276 17 76
mob. +48 721 455 500
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Turystyka

tel. +48 32 276 17 76
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Restauracja & Bistro

(indywidualne rezerwacje stolików)
tel. +48 32 323 14 75
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 

Patrycja Brzeskot

(Rezerwacje)
mob. +48 661 650 200
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Mateusz Wróbel

(Public relations)
tel. +48 721 455 500

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

www.szybmaciej.pl

Mapa dojazdowa

Drukuj