Kulinarnym sercem Szybu Maciej jest restauracja, której menu oparte jest na indywidualnych doświadczeniach członków zespołu gastronomicznego, którym kieruje Szef Kuchni – Dominik Więcek oraz Manager Restauracji i Bistro – Justyna Czeleń. Nasz zespół składa się ze specjalistów, którzy mieli okazję rozwijać swoje umiejętności i zdobywać wiedzę na rynku nie tylko lokalnym, ale i międzynarodowym, dlatego też w menu a’la carte znajdują się dania inspirowane doświadczeniem zdobytym poza granicami kraju.
Komplementarność wiedzy i umiejętności w połączeniu z pasją, różnorakimi inspiracjami i ciągłą chęcią samodoskonalenia się sprawiają, że nasz zespół jest sercem i duszą restauracji. Dodając do tego polskie produkty pozyskiwane wprost od lokalnych dostawców uzyskaliśmy menu będące połączeniem smaków, fantazji i technik kulinarnych. Naszym głównym filarem jest lokalność, w skrócie: fusion po śląsku, co zaowocowało dołączeniem do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki oraz uzupełnieniem oferty a’la carte o osobne menu śląskie.
Justyna Czeleń / Manager Restauracji i Bistro
Agnieszka Wagstyl / Manager ds. ekonomii
Mateusz Wróbel / Specjalista ds. PR i turystyki
Dominik Więcek / Szef Kuchni Restauracji i Bistro
Kucharze (od lewej): Łukasz Kiper, Dominik Więcek, Vira Hlazkova, Sylwester Bąk
Zespół administracyjno-kierowniczy, uzupełnia serwis kelnerski, który uśmiechem i doświadczeniem dba o każdego gościa. Zdobyte doświadczenia oraz pozyskana przez lata wiedza, pozwala naszej obsłudze dbać o każdy detal, zadowalając tym samym najbardziej wymagających gości. Nadrzędną ideą naszej obsługi jest tzw. "swobodna elegancja", która przejawia się na każdym kroku.
![]() |
Marcin Owsiński / Kelner |
Karolina Grabowska / Kelnerka |